
Springfield Estate ǀ Wild Yeast ǀ Chardonnay |Robertson ǀ Zuid-Afrika ǀ
Springfield Estate is gelegen aan de breede rivier vallei in Robertson, de familie Bruwer is sinds 1898 eigenaar van het domein. De huidige eigenaren zijn Jeanette & Abri Bruwer, broer en zus. De 4de generatie. De 2 dochters van Abri werken beide voor Springfield Estate. De druiven zijn in oost-west richting aangeplant om de druiven te beschermen in de zomer en te laten genieten van de nazomer zon. De wijnen van Springfield Estate zijn allen op natuurlijke wijze gemaakt. Natuurlijke gisten, geen pesticiden. Echter de certificering ontbreekt.
Bodem
Quarz stenen & Kalkrijk
Druivenras
Chardonnay 100%
Vinificatie
De druiven worden hand geplukt in kratten gedaan.
Daarna nog een selectie in de winery. Wijngaarden zijn tussen de 20-25 jaar oud. Natuurlijke vergisting in ondergrondse betonnen tank.
60 dagen alcoholische vergisting, 100% malolactische vergisting
De wijn rijpt 10 maanden op de fijne gistcellen.
Proefnotitie
Wild Yeast Chardonnay is een frisse stijl Chardonnay, rijp met tonen van gekonfijt fruit, ananas, peer en perzik. Rijpe indruk in de geur, met verrassende zuren in de smaak. Geen lagering op hout.
Wijn/spijs
De wijn is breed inzetbaar, met name door mooie balans in rijpheid en zuren. Denk aan vis gerechten met roomsaus of kalfsvlees.
Serveren
9- 12°C. Houdbaarheid: minimaal 4 jaar.
13,5% alc.