Springfield Estate ǀ Work of Time | Robertson ǀ Zuid-Afrika

Springfield Estate is gelegen aan de breede rivier vallei in Robertson, de familie Bruwer is sinds 1898 eigenaar van het domein. De huidige eigenaren zijn Jeanette & Abri Bruwer, broer en zus. De 4de generatie. De 2 dochters van Abri werken beide voor Springfield Estate. De druiven zijn in oost-west richting aangeplant om de druiven te beschermen in de zomer en te laten genieten van de nazomer zon. De wijnen van Springfield Estate zijn allen op natuurlijke wijze gemaakt. Natuurlijke gisten, geen pesticiden. Echter de certificering ontbreekt.

Bodem

Zand & Klei

Druivenras

Cabernet Franc 42% , Merlot 28% , Cabernet Sauvignon 19% & Petit Verdot 9%

Vinificatie

De druiven worden hand geplukt in kratten gedaan bij volledige rijpheid van de druiven.

Daarna nog een selectie in de winery. Vergisting in open tanks gedurende 10 dagen. Malolactische vergisting met alleen aflopend sap. 2 jaar in houten vaten gerijpt en ongefilterd gebotteld. Daarna nog 4 jaar fles rijping voordat deze wijn op de markt komt. Wijngaarden zijn tussen de 25-30 jaar oud.

Proefnotitie

De lang gerijpte Work of Time geeft een intense, krachtige rode wijn met aroma’s van gestoofd donker fruit als bramen, pruimen en zwarte bes. De houtlagering van 2 jaar zorgt voor smaken van nootmuskaat, ceder en een hint van tabak. Geweldig klassieke wijn met karakter!

Wijn/spijs

Schenken bij stevige rundvleesgerechten, lamsvlees, wild en stoof!

Serveren

15- 18°C. Houdbaarheid: tot 4-7 jaar.

14,5% alc.