Barbera Piemonte

Tenuta Gaggino ǀ Barbera del Piemonte Piemonte Ovada

Tenuta Gaggino bestaat meer dan 100 jaar, Thomas Gaggino heeft in 1920 het fundament voor het huidige wijnbedrijf gelegd. Inmiddels is de 4de generatie aan zet. De familie heeft dus een lange traditie in wijnmaken rondom Ovada in het hart van de appelatie Monferrato. Het doel is om wijnen te maken die typisch zijn voor de streek maar met de smaak van de huidige consument. 

Bodem

Kalksteen

Druivenras

Barbera

Vinificatie

Vergisting in RVS tanks vervolgens opvoeding in grote houten vaten

Proefnotitie

De Barbera druif heeft ten opzichte van Dolcetto een hogere zuurgraad, deze merk je vaak niet op omdat deze wijn in grote houten vaten heeft gerijpt, al is het maar 3-4 maanden. Dit zorgt voor een zachtere smaak. In geur ruik je wel rood fruit maar ook wat zoetere tonen van de hout rijping. Ook deze wijn kan het aan om wat koeler geserveerd te worden. 16-18 graden. Heerlijk om zo te drinken maar aan tafel met pasta of een BBQ erg prettig! 

Wijn/spijs

Pasta, groente gerechten, gevogelte & eventueel kaassoorten.

Serveren

16° – 18° C | 13,5% alc.