Chateau du Rouet

Het Wijnhuis: Château du Rouët

Château du Rouët, hartje Provence, Oorspronkelijk een Tempeliersboerderij, later een rustplaats voor postkoetsen, het Château ligt aan de voet van de Colle de Rouët, die met zijn 560 meter hoogte zorgt voor voldoende verfrissing. Door de rode rotsen van Estérel beschut tegen de noordenwinden. Prachtige kleurenpaletten vertalen zich zowel in de landschappen als in de wijnoogsten, omringd door mediterraan bosrijk erfgoed.

Voor de Franse revolutie kwam Markies V. vanuit Trans en Provence naar Rouët om er te jagen. Hij besloot om er wijnstokken en olijfbomen te laten aanplanten door de wijnboeren uit het dorp en liet zijn vaten wijn via de Rhône tot in Versailles verschepen. Omstreeks 1840 kocht de toenmalige familie het domein, met inbegrip van meer dan 1000ha bos. Vanaf 1880 verkregen de Château, de vijvers, het park, la Grande Maison en de kapel hun huidige vorm. Een grote brand in 1927, aangewakkerd door de Mistral, trok een spoor van vernieling door Estérel, van Mandelieu tot aan la Motte. Lucien Savatier liet, onmiddellijk na de verwoesting, brandgreppels graven, om het bos veilig te stellen in geval van brand.

Na WOII werd de verkoop van gebottelde wijnen opgestart door René Savatier en Victor Trocello (landgoedbeheerder). Dankzij Martin Savatier werden de wijngaarden ontwikkeld, uitgebreid en gemoderniseerd. Vandaag is Matthieu Savatier eigenaar van het landgoed, de 70ha wijngaarden en verantwoordelijk  voor de Château de Rouët wijnen. Een selectie van witte, rosé & rode Côtes de Provence wijnen, verbouwt op een mediterrane en bosrijke ondergrond. Daarnaast staat Le Rouët,  Een garantie voor kwaliteit.

Rose-chic-rouet
Rosé Chic | Château du Rouet
les-rose-rouet
Le Rosé | Château du Rouet