Viguurs in Wijn

Baroli | Barolo ǀ DOCG Barolo | Piemonte

Als we de kunst van wijn maken aan iemand kunnen overlaten, is het wel aan de Piemontese familie Boroli. In de jaren 90 besloot deze familie een nieuw project te starten en godzijdank hebben ze gekozen voor het produceren van wijnen. De kwaliteit is ongekend net zoals de passie en kennis van deze familie. Dag in dag uit wordt niets aan het toeval overgelaten en weet deze familie de glooiende Italiaanse heuvels en het ideale klimaat van Piemonte optimaal te gebruiken.  
 
De oogst van de Nebbiolo druiven vindt handmatig plaats, onder streng toezicht van de wijnmaker. Immers mogen alleen de mooiste trossen onderdeel worden van Boroli Barolo Classico. De wijn rijpt hierna 18 maanden in grote eikenhouten vaten, speciaal ontwikkeld voor wijnhuis Boroli. Daarna wordt deze vervolgens minimaal een jaar op fles bewaard voordat het de kelders van Boroli mag verlaten. 

Bodem

Kiezel & Klei 

Druivenras

Nebbiolo

Vinificatie

Traditioneel, lange maceratie voor smaak extractie.

Proefnotitie

De geur van Barolo is gerijpt en kruidig. Een volle elegante smaak met rijpe tannine. Een stevige wijn voor de liefhebber.

Wijn/spijs

Stevige Piemontese stoof gerechten & diverse kaassoorten.

Serveren

16° – 18° C.  | 13,5% alc.