brissaia

Fattoria di Magliano ǀ Brissaia ǀ Ansonica Biologisch ǀ Maremma Toscane

Fattoria di Magliano en zijn wijngaarden liggen in een heuvelachtig landschap, dat van 300 mtr. hoogte langzaam afloopt naar de Tyrreense zee. De structuur van het terrein bestaat uit een hoog percentage zand en een bescheiden aandeel klei, waardoor de bodem goed water opneemt en de wortels van de wijnstokken goed doordringen in deze zand/kleibodem. Bodem en wind van zee, de ligging van de wijngaarden en de schaarse neerslag  maken het mogelijk mooie biologische wijnen te maken. Vanaf 2016 produceren alle wijngaarden van Fattoria di Magliano biologische wijn.

Bodem

zand & Kleibodem

Druivenras

100% Ansonica.

Vinificatie

 Oogst vindt plaats de laatste 10 dagen van augustus. De druiven worden ontsteelt, dan volgt koude inweking en worden de druiven geperst en begint een gisting van een 20 tot 25 dagen in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. Opvoeding op fijne deeltjes droesem gedurende 3 maanden. Verfijning in de fles: minstens 2 maanden. Koude stabilisering van de wijn.

Proefnotitie

In de neus typische appel tonen en kruidige mediterrane geur. In de mond fris, intens en lange afdronk.    Strogeel van kleur.          

Wijn/spijs

Past goed bij verse pasta, charcuterie, vis en vegetarische gerechten.

Serveren

Lange houdbaarheid | 13% alc.