Viguurs in Wijn

Tenuta Gaggino ǀ Madonna delle Villa Dolcetto ǀ Piemonte Ovada

Tenuta Gaggino bestaat meer dan 100 jaar, Thomas Gaggino heeft in 1920 het fundament voor het huidige wijnbedrijf gelegd. Inmiddels is de 4de generatie aan zet. De familie heeft dus een lange traditie in wijnmaken rondom Ovada in het hart van de appelatie Monferrato. Het doel is om wijnen te maken die typisch zijn voor de streek maar met de smaak van de huidige consument. 

Bodem

Kalksteen

Druivenras

Dolcetto

Vinificatie

Vergisting in RVS tanks.

Proefnotitie

De Dolcetto druif is licht van kleur zoals Pinot Noir, is heel fruitig in de geur. In de neus echt kersen. In de smaak is het licht, fruitig en fraaie zuren waardoor je hem ook wat koeler kan drinken in de zomer. Voldoende smaak om te combineren met vis of bijvoorbeeld steak-tartare 

Wijn/spijs

Pasta, groente gerechten, gevogelte & eventueel kaassoorten.

Serveren

16° – 18° C | 13% alc.