Albarino

Boal de Arousa ǀ Albarino ǀ Vino da terra de Barbanza e Iria

Deze Bodega wordt op dit moment door de 4de generatie bemand, de wijnstokken zijn minimaal 35 jr oud. Het betreft een domein van 1,6 HA. De druiven komen van 1 wijngaard, wat uniek is in deze regio omdat het vaak heel versnippert is in kleine percelen. De wijn wordt minimaal 3 maanden op zijn gistcellen bewaard en nog 2 maanden op fles voordat deze verkocht wordt.

Bodem

Graniet & kalksteen

Druivenras

Albarino 100%

Vinificatie

De druiven zijn hand geplukt, heel vroeg in de ochtend om oxidatie tegen te gaan. De opbrengst is 35hl/ha. De druiven krijgen bij binnenkomst een koude behandeling en worden temperatuur gecontroleerd vergist. De wijn blijft tot maart na op oogst “sur lie”om de zuren af te bouwen en een harmonische wijn te krijgen.

Proefnotitie

Deze witte wijn gemaakt van Albarino druif wordt verbouwt in de regio 20 km onder Santiago de compostella. Ruige rotsachtige omgeving die deze wijn een mooie mineraliteit en vuursteen achtige tonen geeft. Een Albarino in frisse stijl, mooi als begeleider van schaal en schelp dieren maar met voldoende body om rijkere gerechten de baas te kunnen.

Wijn/spijs

Perfect combinatie fruit de mer, mosselen & pittige oosterse gerechten.

Serveren

9- 11°C. Houdbaarheid: tot 4 jaar na de oogst | 13,5% alc.