selectacava_brut

Selecta Brut | Vegano ǀ Cava D.O.

Vins del Terme is de tweede naam van Cava Josep Masachs het moederbedrijf. Het domein ligt in de omgeving van Penedes, vlakbij Barcelona. Het belangrijkste wijnbouwgebied van Catalonië. Het klimaat is typisch mediterraans met warme zomers en milde winters. Naast veel zon uren zorgt dit voor optimale rijping van de druiven. Het resultaat is een echt paradijs voor wijnmakers, ze verbouwen hoofdzakelijk inheemse druivensoorten.

Bodem

Druivenras

Macabeo, Parellada & Xarello

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt van eigen wijngaarden. Daarna worden de druiven geperst met een pneumatische pers en alleen het aflopende sap wordt gebruikt voor de wijn. Alle druivensoorten worden apart van elkaar gevinifieerd in RVS tanks. Daarna worden de druiven geblend om de juiste verhouding te krijgen Traditionele maceratie zoals bij witte wijn De wijn ondergaat een tweede vergisting op fles.

Proefnotitie

Een lichte gele kleur, een frisse geur van groene appel, wat gedroogd fruit. Een droge Cava als huis aperitief of bij feestelijke gelegenheid te schenken. In de smaak fruit tonen die komen vanwege de tweede vergisting. Een goede balans tussen zuren en fruit. Tijdens de tweede vergisting rijpt de wijn minimaal 9 maanden op de gist cellen.

Wijn/spijs

Serveren

10°/12° C.  | Alcohol 11,5%