selecta-cava-rose

Selecta Brut Rose ǀ Vegano ǀ Cava D.O.

Vins del Terme is de tweede naam van Cava Josep Masachs het moederbedrijf. Het domein ligt in de omgeving van Penedes, vlakbij Barcelona. Het belangrijkste wijnbouwgebied van Catalonië. Het klimaat is typisch mediterraans met warme zomers en milde winters. Naast veel zon uren zorgt dit voor optimale rijping van de druiven. Het resultaat is een echt paradijs voor wijnmakers, ze verbouwen hoofdzakelijk inheemse druivensoorten.

Bodem

Druivenras

Trepat, Monastrell & Garnacha

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt van eigen wijngaarden.Daarna worden de druiven geperst met een pneumatische pers en alleen het aflopende sap wordt gebruikt voor de wijn.Alle druivensoorten worden apart van elkaar gevinifieerd in RVS tanks.Traditionele maceratie zoals bij rode wijn waarbij de schillen maximaal tot 3 uur mee vergisten om daarna verder in fermentatie tanks te gaan.De wijn ondergaat een tweede vergisting op fles.Tweede vergisting rijpt de wijn minimaal 9 maanden op de gist cellen.

Proefnotitie

Een lichte Rose kleur, een frisse geur van groene appel en peer, wat gedroogde noten en tonen van vers gebakken brood.In de smaak fruit tonen die komen vanwege de tweede vergisting. Een goede balans tussen zuren en fruit.

Wijn/spijs

Serveren

Alcohol 11,5%