Champagne Moutard ǀ Champ Persin Blanc de Blancs ǀ AOC Champagne/Cote de Bar
Champagne Moutard is al jaren een gekende producent op de Nederlandse markt. Lucien Moutard, geboren in Polisy in de Côte des Bar, stamt uit een wijnmakers familie waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1642. De kunst om de aarde te bewerken erft hij van zijn vader Paul en hij begint in 1952 dan ook met het maken van Champagne. Lucien is onder andere één van de oprichters van het syndicaat om de benaming Champagne te beschermen en hij geeft op zijn beurt zijn passie en talent door aan zijn kinderen Agnès, Véronique en François. De liefde voor de Côte des Bar is bijzonder groot binnen de familie Moutard. Inmiddels is de volgende generatie langzaam aan zet.
Door het bijzondere reliëf in de streek worden de wijnstokken op erg glooiende hellingen aangeplant op bodems die bestaan uit mergel, kalksteen en klei. Deze typerende ondergrond geeft het typerende karakter af aan de druiven uit deze regio.
Bodem
Klei & kalksteen
Druivenras
Chardonnay 100%
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt. Na de eerste vergisting krijgt de stille witte wijn een hout opvoeding op Frans eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld voor de tweede vergisting op fles. Hierdoor ontstaan de bubbels. Champ Persin is de naam van de wijngaard waar de Chardonnay druiven voor deze champagne worden verbouwt.
Proefnotitie
Deze Champagne heeft een geur van vers brioche brood, zacht en tropisch met een romige smaak. Licht kruidig en zachte mousse
Wijn/spijs
Aperitief, in combinatie met kazen en romige pasta
Serveren
08- 10°C. Houdbaarheid: 3 tot 5 jaar.