Champagne Moutard

Champagne Moutard ǀ Champ Persin Blanc de Blancs ǀ AOC Champagne/Cote de Bar

Champagne Moutard is al jaren een gekende producent op de Nederlandse markt. Lucien Moutard, geboren in Polisy in de Côte des Bar, stamt uit een wijnmakers familie waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1642. De kunst om de aarde te bewerken erft hij van zijn vader Paul en hij begint in 1952 dan ook met het maken van Champagne. Lucien is onder andere één van de oprichters van het syndicaat om de benaming Champagne te beschermen en hij geeft op zijn beurt zijn passie en talent door aan zijn kinderen Agnès, Véronique en François. De liefde voor de Côte des Bar is bijzonder groot binnen de familie Moutard. Inmiddels is de volgende generatie langzaam aan zet. 

Door het bijzondere reliëf in de streek worden de wijnstokken op erg glooiende hellingen aangeplant op bodems die bestaan uit mergel, kalksteen en klei. Deze typerende ondergrond geeft het typerende karakter af aan de druiven uit deze regio. 

Bodem

Klei & kalksteen

Druivenras

Chardonnay 100%

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. Na de eerste vergisting krijgt de stille witte wijn een hout opvoeding op Frans eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld voor de tweede vergisting op fles. Hierdoor ontstaan de bubbels. Champ Persin is de naam van de wijngaard waar de Chardonnay druiven voor deze champagne worden verbouwt.

Proefnotitie

Deze Champagne heeft een geur van vers brioche brood, zacht en tropisch met een romige smaak. Licht kruidig en zachte mousse

Wijn/spijs

Aperitief, in combinatie met kazen en romige pasta 

Serveren

08- 10°C. Houdbaarheid: 3 tot 5 jaar.