Champagne Brut Nature

Champagne Moutard ǀ Brut Nature ǀ AOC Champagne/Cote de Bar

Champagne Moutard is al jaren een gekende producent op de Nederlandse markt. Lucien Moutard, geboren in Polisy in de Côte des Bar, stamt uit een wijnmakers familie waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1642. De kunst om de aarde te bewerken erft hij van zijn vader Paul en hij begint in 1952 dan ook met het maken van Champagne. Lucien is onder andere één van de oprichters van het syndicaat om de benaming Champagne te beschermen en hij geeft op zijn beurt zijn passie en talent door aan zijn kinderen Agnès, Véronique en François. De liefde voor de Côte des Bar is bijzonder groot binnen de familie Moutard. Inmiddels is de volgende generatie langzaam aan zet. 

Door het bijzondere reliëf in de streek worden de wijnstokken op erg glooiende hellingen aangeplant op bodems die bestaan uit mergel, kalksteen en klei. Deze typerende ondergrond geeft het typerende karakter af aan de druiven uit deze regio. 

Bodem

Klei & kalksteen.

Druivenras

Pinot Noir 80% & Chardonnay 20% 

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. Na de eerste vergisting krijgt de stille witte wijn een hout opvoeding op Frans eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld voor de tweede vergisting op fles. Hierdoor ontstaan de bubbels. 

Brut Nature is de naam van de nieuwe “Zero Dosage” van Champagne Moutard 

Proefnotitie

Deze Champagne heeft zeer frisse tonen, mineraal en strak droog met een volle frisse smaak. Licht kruidig en zachte mousse.

Wijn/spijs

Aperitief, Oesters, wit vlees, charcuterie en vis

Serveren

 08 10°C. Houdbaarheid: 3 tot 5 jaar.