Famille Moutard ǀ Cremant de Bourgogne “Les Vignolles ǀ AOC Bourgogne
De familie Moutard maakt al meer dan 130 jaar Champagne in Buxeuil, een zuidelijk deel van de streek met als appelatie Cotes de Bar. Daarnaast bezitten ze wijngaarden in Bourgogne, hier wordt Cremant gemaakt maar ook Chablis en andere Bourgogne wijnen.
Bodem
Klei & zand
Druivenras
Chardonnay 100%
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt. Na de eerste vergisting krijgt de stille witte wijn een hout opvoeding op Frans eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld voor de tweede vergisting op fles. Hierdoor ontstaan de bubbels.
Les Vignolles is de naam van de wijngaard waar de druiven voor deze Cremant worden verbouwt.
Proefnotitie
Deze Cremant heeft een geur van vers brioche brood, zacht en tropisch met een romige smaak. Licht kruidig en zachte mousse
Wijn/spijs
Aperitief, in combinatie met kazen en romige pasta
Serveren
08– 10°C. Houdbaarheid: 3 tot 5 jaar.