Valpolicella 0.75 lt

Domenico Fraccaroli ǀ Valpolicella Grotta del Ninfeo ǀ Veneto ǀ Italie

Domenico Fraccaroli is opgericht in 1958 door grootvader Domenico Fraccaroli in Paradiso di Pocenia het bedrijf in een “klein stukje paradijs” in Friuli Venezia Giulia. Sinds 2002 is het familiebedrijf uitgebreid met het domein “Grotta del Ninfeo” in Lavagno, Verona, waar zijn zoon Tiziano fraaie Valpolicella wijnen en Amarone ging maken. Tegenwoordig leveren Tiziano’s zonen Domenico en Luca alsmede dochter Maria een belangrijke bijdrage aan het succes van het bedrijf. Fraccaroli’s filosofie behelst naast kwaliteit en passie oprechtheid en bevlogenheid met respect voor natuur en traditie. De wijnen zijn in klassieke stijl gemaakt.

Bodem

Klei & kalk

Druivenras

70% Corvina, 20% Rondinella & 10% Molinara

Vinificatie

De wijngaard is aangeplant in 1995 en ligt op 150 meter hoogte. De vergisting is temperatuur gecontroleerd en duurt ongeveer 8 dagen. Daarna blijft deze wijn minimaal 6 maanden in RVS tanks. En komt in het voorjaar na de oogst op de markt.

Proefnotitie

De kleur van de wijn is licht rood met een kleine paarse hint. In de geur rood fruit, het smaak pallet is elegant en fijn, weinig tannine door het aanwezige fruit. Een wijn om te delen.

Wijn/spijs

Deze Valpolicella kan prima zo gedronken worden, liefst iets gekoeld ( 15 graden). Maar ook met niet te stevig vlees en gevogelte.

Serveren

14° – 16° C.

13,5% alc.