rabassiere-blanc-bourdic

La Rabassière blanc ǀ A.O.P. Duché d’Uzès

Les Collines du Bourdic is een samenwerkingsverband van een honderdtal wijnboeren. Ieder verbindt zich om druiven te kweken van goede kwaliteit door druivenrassen aan te planten op het voor dat ras meest optimale terroir en de omgeving te beschermen. Het gebied strekt zich uit over 1.600 ha en omvat 10 gemeenten, gelegen tussen Uzès en Nîmes.

Bodem

klei en kalksteen

Druivenras

Viognier, Roussanne en Grenache Blanc

Vinificatie

men laat de schillen van de druiven weken in de most  ( macération pelliculaire). Na het persen vergisting in roestvrijstalen vaten op lage temperatuur.  Roussanne wordt vergist en opgevoed  in eiken vaten en daarna geassembleerd met de Viognier en Grenache.

Proefnotitie

de wijn is stro-geel en heeft een fruitige zeer complexe neus, bloemig, honing en abrikoos. In de mond zeer rijk en expressief met fruit en een beetje citrus. Je proeft vanille, honing, gedroogde abrikozen en perzik. Een lange, volle afdronk.

Wijn/spijs

gerechten met truffel, wit vlees, kip, visgerechten o.a. salades met gerookte vis.

Serveren

10°C. Houdbaarheid: 3 tot 5 jaar. 13,5% alc.