rabassiere-rouge-bourdic

La Rabassière rouge ǀ A.O.P. Duché d’Uzès

Les Collines du Bourdic is een samenwerkingsverband van een honderdtal wijnboeren. Ieder verbindt zich om druiven te kweken van goede kwaliteit door druivenrassen aan te planten op het voor dat ras meest optimale terroir en de omgeving te beschermen. Het gebied strekt zich uit over 1.600 ha en omvat 10 gemeenten, gelegen tussen Uzès en Nîmes.

Bodem

Klei en kalksteen

Druivenras

Syrah en Grenache

Vinificatie

traditionele vinificatie, de druivenschillen weken 15 dagen in de gistende wijn. 20% van de Syrah krijgt opvoeding op eikenhout voor meer diepgang . De wijn wordt niet gefilterd om zijn karakter optimaal te bewaren.

Proefnotitie

Neus is opvallend kruidig met tonen van kreupelhout (garrigue), de smaak is complex, zijdezacht met een vleug vanille. Verder proef je jam, rode bessen en eikenhout. Lange afdronk met tonen van gekonfijt rood fruit.

Wijn/spijs

gerechten met truffel en champignons, wild, lamsbout, vlees van de gril, kaasplateau.

Serveren

18° C en bij voorkeur karafferen. Houdbaarheid: 5 tot 8 jaar | 13,5% alc.