
La Rabassière rouge ǀ A.O.P. Duché d’Uzès
Les Collines du Bourdic is een samenwerkingsverband van een honderdtal wijnboeren. Ieder verbindt zich om druiven te kweken van goede kwaliteit door druivenrassen aan te planten op het voor dat ras meest optimale terroir en de omgeving te beschermen. Het gebied strekt zich uit over 1.600 ha en omvat 10 gemeenten, gelegen tussen Uzès en Nîmes.
Bodem
Klei en kalksteen
Druivenras
Syrah en Grenache
Vinificatie
traditionele vinificatie, de druivenschillen weken 15 dagen in de gistende wijn. 20% van de Syrah krijgt opvoeding op eikenhout voor meer diepgang . De wijn wordt niet gefilterd om zijn karakter optimaal te bewaren.
Proefnotitie
Neus is opvallend kruidig met tonen van kreupelhout (garrigue), de smaak is complex, zijdezacht met een vleug vanille. Verder proef je jam, rode bessen en eikenhout. Lange afdronk met tonen van gekonfijt rood fruit.
Wijn/spijs
gerechten met truffel en champignons, wild, lamsbout, vlees van de gril, kaasplateau.
Serveren
18° C en bij voorkeur karafferen. Houdbaarheid: 5 tot 8 jaar | 13,5% alc.