Viguurs in Wijn

Domaine la Courtade ǀ Les Terrasses rood ǀ Cȏtes de Provence A.O.P

Zonovergoten en omgeven door de Middellandse zee dringen de wortels van de wijnstokken van Domaine La Courtade (organische wijnbouw) in het vaste gesteente van het eiland Porquerolles. Ze maken gebruik van het voordeel van een uitzonderlijk zeeklimaat wat de extreme temperaturen matigt en voldoende vochtig is om zoete en sappige druiven te produceren. Mourvèdre en Syrah worden na elkaar geoogst vanwege hun specifieke profiel en gemengd op een verfijnde manier om er deze gulle en intense wijn van te maken met een bouquet van gekookt fruit aroma’s en hints van eucalyptus. De wijnstokken wortelen diep in de brokkelige leisteenbodem. Dit unieke terroir zorgt voor rijke voedingsstoffen, beschikbaarheid van water en een optimale temperatuur voor de ontwikkeling van de wijnstokken en druiven. 

Bodem

Leisteenbodem

Druivenras

75% Mourvèdre en 25% Syrah

Vinificatie

Oogst: de percelen worden geselecteerd op lage opbrengst en leeftijd van de wijnstokken. De druiven worden heel vroeg, voordat de zon opkomt, geoogst om hun frisheid te bewaren en ze te beschermen tegen oxidatie. De rassen worden apart geoogst, wanneer ze optimaal rijp zijn. 

De druiven worden zorgvuldig gesorteerd, ontsteeld en 48 uur opgeslagen in tanks bij lage temperatuur en overgeheveld, gevolgd door traditionele vergisting van 25 dagen. Malo-lactische vergisting in inox vaten, waar de wijn 14 maanden oudert. 15% van de wijn krijgt een opvoeding in 400 ltr. eiken vaten.

Proefnotitie

Dieprode kleur met paarse schakering, in de neus gekookt rood fruit, verse kruiden en leerachtige tonen, in de mond een goed gestructureerde wijn. Zijn kracht weerspiegelt de rijpe druiven, geplant op de leisteenbodem van het eiland  

Wijn/spijs

ntb

Serveren

Houdbaarheid: 8-10 jaar. Serveertemperatuur 14-18 °C. |13% alc.