Les Terrasses

Domaine la Courtade ǀ Les Terrasses rosé ǀ Cȏtes de Provence A.O.P

Zonovergoten en omgeven door de Middellandse zee dringen de wortels van de wijnstokken van Domaine La Courtade (organische wijnbouw) in het vaste gesteente van het eiland Porquerolles. Ze maken gebruik van het voordeel van een uitzonderlijk zeeklimaat wat de extreme temperaturen matigt en voldoende vochtig is om zoete en sappige druiven te produceren. De verschillende druivenrassen worden na elkaar geoogst vanwege hun specifieke profiel en gemengd op een verfijnde manier om er deze gulle, verfijnde en rijke wijn van te maken. De wijnstokken wortelen diep in de brokkelige leisteenbodem. Dit unieke terroir zorgt voor rijke voedingsstoffen, beschikbaarheid van water en een optimale temperatuur voor de ontwikkeling van de wijnstokken en druiven. 

Bodem

Leisteenbodem

Druivenras

65% Grenache, 15% Cinsault, 12 % Rolle en 8% Mourvèdre

Vinificatie

Oogst: de druiven worden heel vroeg, voordat de zon opkomt, geoogst om hun frisheid te bewaren en ze te beschermen tegen oxidatie. De oogstdatum wordt precies berekend naar rato van het suikergehalte van de druiven.

De druiven worden bij aankomst langzaam en zorgvuldig geperst. Het sap van de verschillende druivenrassen wordt gescheiden opgeslagen bij lage temperatuur. De vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde inox vaten. De malo-lactische gisting wordt gestopt om de natuurlijke expressie van het terroir goed uit te laten komen.

Proefnotitie

Bleke, heldere frambozenkleur, bouquet van rijpe druiven en gele perziken, wat zich ontwikkelt in de mond om intense aroma’s van citrus en lychee vrij te maken. Grenache en Cinsault zijn de katalysators van de subtiele verbinding tussen Rolle en Mourvèdre. Dit unieke terroir zorgt voor een onmiskenbare ziltige finale

Wijn/spijs

Als aperitief, bij een salade Nicoise, Heerlijk om zo te drinken, tonijn sashimi of steak tartare.

Serveren

Houdbaarheid: 2-3 jaar. Serveertemperatuur           8-12 °| 12,5% alc.