Perenzo

Perenzo ǀ Maremma Toscana Rosso Biologisch

Fattoria di Magliano en zijn wijngaarden liggen in een heuvelachtig landschap, dat van 300 mtr. hoogte langzaam afloopt naar de Tyrreense zee. De structuur van het terrein bestaat uit een hoog percentage zand en een bescheiden aandeel klei, waardoor de bodem goed water opneemt en de wortels van de wijnstokken goed doordringen in deze zand/kleibodem. Bodem en wind van zee, de ligging van de wijngaarden en de schaarse neerslag  maken het mogelijk mooie biologische wijnen te maken. Vanaf 2016 produceren alle wijngaarden van Fattoria di Magliano biologische wijn.

Bodem

Zand/ kleibodem

Druivenras

100% Syrah

Vinificatie

De druiven worden voorzichtig ontsteelt, geperst en gedurende 15 tot 20 dagen vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Opvoeding 12-14 maanden in Frans eiken vaten van 225 liter. Verfijning in de fles: 12 maanden. Koude stabilisering.

Proefnotitie

In de neus intense kruidige geur, typisch voor Syrah. De Wijn is vernoemd naar de vader van de oprichter Mr Enzo Lenci, liefhebber van Syrah druif.  Smaak: volle rode wijn die elegant is door de fijnheid van Syrah. Kleur: robijnrood.

Wijn/spijs

Past goed bij hoofdgerechten rood gegrild vlees & wild.

Serveren

14% alc.