Poggio Bestiale ǀ Maremma Toscana Rosso Biologisch
Fattoria di Magliano en zijn wijngaarden liggen in een heuvelachtig landschap, dat van 300 mtr. hoogte langzaam afloopt naar de Tyrreense zee. De structuur van het terrein bestaat uit een hoog percentage zand en een bescheiden aandeel klei, waardoor de bodem goed water opneemt en de wortels van de wijnstokken goed doordringen in deze zand/kleibodem. Bodem en wind van zee, de ligging van de wijngaarden en de schaarse neerslag maken het mogelijk mooie biologische wijnen te maken. Vanaf 2016 produceren alle wijngaarden van Fattoria di Magliano biologische wijn.
Bodem
Zand/ Kleibodem
Druivenras
35% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc, 30% Merlot en 5% Petit Verdot.
Vinificatie
De druiven worden voorzichtig ontsteelt, geperst en gedurende 15 tot 20 dagen vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Opvoeding 12-14 maanden in Frans eiken vaten van 225 liter. Verfijning in de fles: 12 maanden. Koude stabilisering.
Proefnotitie
In de neus intense geur van rode bessen & kersen fruit. Smaak: volle rode wijn die rode Bordeaux doet denken met een aangename bite. Kleur: robijnrood.
Wijn/spijs
Past goed bij hoofdgerechten rood gegrild vlees, wild en stevig smakende kaas.
Serveren
14% alc.