Rubino del Cerro ǀ Reggiano Lambrusco Spumante DOP ǀ Emilia ǀ Italie
Gelegen op de historische heuvels van Matidilche in Emilia, tussen Parma en Reggio Emilia, staat het landgoed van de familie Venturini Baldini synoniem voor mousserende wijnen uit Emilia. Met een benadering die de natuur en zijn ecosysteem respecteert, een sterke band met het gebied en zijn traditie, en een geest van innovatie, maken we biologische wijnen die de diversiteit van Emilia vertegenwoordigen.
Bodem
Klei & Zand
Druivenras
Montericco, Salamino & Grasparossa
Vinificatie
De wijngaarden liggen op 240 meter hoogte. De rode fermenteren op gecontroleerde temperatuur.
Proefnotitie
De kleur is robijn rood. Geur is rijk met tonen van kersen, rijpe pruimen, bosvruchten & kruidige tonen. De wijn heeft een volle smaak met een zachte mousse deze is tot stand gekomen door een lange Charmat methode te gebruiken.
Wijn/spijs
Te gebruiken als aperitief met prosciutto of juist bij een kaasplateau.
Serveren
Serveren tussen 10-12 graden celsius | 12% alc.