Todi Rosso

Todi Rosso DOC

Cantina Tudernum is opgericht in 1958 en uitgegroeid tot 1 van de grootste wijnbedrijven van Umbrie. Met 350 wijnboeren als toeleverancier is er diversiteit aan kwaliteit en goede selectie mogelijk. Er wordt vooral gewerkt met autochtone druivensoorten zoals Grechetto, Trebbiano Spoletino & Sagrantino. Daarnaast uiteraard Sangiovese maar ook Merlot & Cabernet Sauvignon. Ze zijn trots op de het assortiment van  de basis tot aan de top! Tudernum is de Latijnse naam voor Todi  waar het wijnbedrijf is gevestigd.

Bodem

Kalksteen

Druivenras

50% Sangiovese / 50% Merlot

Vinificatie

Vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS tanks.

Proefnotitie

Todi Rosso is gemaakt van 50% Sangiovese & 50% Merlot. Een volle fruitige wijn. Mede door de toevoeging van Merlot is de Sangiovese wat ronder van smaak en zijn de zuren van de Sangiovese druif mooi ingepakt. Je proeft de rijpe tonen van Merlot. Todi Rosso is gerijpt in 100% Roestvrijstaal, waardoor een doordrinkbare wijn ontstaat die in de zomer iets koeler gedronken kan worden maar in de winter voldoende body heeft. Een fraai glas bij pasta gerechten en BBQ.

Wijn/spijs

Pasta, groente gerechten, gevogelte & eventueel kaassoorten.

Serveren

14° – 16° C/ 13,5% alc