Ripasso

Domenico Fraccaroli ǀ Valpolicella Ripasso Veneto

Domenico Fraccaroli is opgericht in 1958 door grootvader Domenico Fraccaroli in Paradiso di Pocenia het bedrijf in een “klein stukje paradijs” in Friuli Venezia Giulia. Sinds 2002 is het familiebedrijf uitgebreid met het domein “Grotta del Ninfeo” in Lavagno, Verona, waar zijn zoon Tiziano fraaie Valpolicella wijnen en Amarone ging maken. Tegenwoordig leveren Tiziano’s zonen Domenico en Luca alsmede dochter Maria een belangrijke bijdrage aan het succes van het bedrijf. Fraccaroli’s filosofie behelst naast kwaliteit en passie oprechtheid en bevlogenheid met respect voor natuur en traditie. De wijnen zijn in klassieke stijl gemaakt. 

Bodem

Klei & kalk

Druivenras

70% Corvina, 20% Rondinella & 10% Molinara

Vinificatie

De vergisting is temperatuur gecontroleerd en duurt ongeveer 8 dagen in grote liggende vaten. In januari zal de wijn opnieuw vergisten met de druivenschillen van de Amarone zoals de methode Ripasso werkt, dit duurt 4 dagen. Daarna gaat de wijnen voor 12 maanden in houten Tonneau. En vervolgens nog minimaal 8 maanden op fles voordat deze verkocht zal gaan worden.

Proefnotitie

De kleur van de wijn is intens rood. In de geur subtiele hinten van rijp fruit en koffie, het smaak pallet is elegant en fijn met veel kracht en een lange afdronk. Een wijn om te delen. 

Deze Valpolicella Ripasso kan prima zo gedronken worden, maar ook met niet te stevig rood vlees en kazen.  

Wijn/spijs

Stevige gerechten met rood vlees & eventueel kaassoorten.

Serveren

14° – 16° C. 13,5% alc.