Vigneti Repetto ǀ Barbera Equilatero ǀ Piemonte ǀ Italie

Vigneti Repetto is opgericht door Gian Paolo Repetto en zijn vrouw Marina.

In eerste instantie niet direct getrokken door de druiventeelt maar wel opgegroeid in de heuvels van Tortona waar de wijngaarden de horizon aanraken is hij gedreven door het verbouwen van druiven op natuurlijke wijze en zo min mogelijk schadelijke stoffen en sulfieten te gebruiken.

Met de geavanceerde technologie en gebruik van moderne apparatuur tot duurzame landbouw te komen.

Bodem

Kalk & klei

Druivenras

Barbera

Vinificatie

Vergisting in temperatuur gecontroleerde betonnen tanks, rijping ook in deze tanks. Geen contact met houten vaten.

Proefnotitie

In het zuidelijk deel verbouwt van Piëmonte.

De Barbera is gemaakt van in 2010 aangeplante wijngaarden.

De wijngaarden liggen op 280 meter boven zee niveau. De Bodem is van klei & kalk. De druiven zijn hand geplukt en vergisten na de oogst in betonnen vaten. De wijn blijft minimaal  12 maanden rijpen en krijgt daardoor meer body. De wijn rijpt daarna nog 9   maanden op fles voordat hij op de markt komt. De Barbera is gemaakt van relatief jonge aanplant druiven.

Deze wijn kan jong gedronken na dat hij op de markt komt maar kan ook prachtig ouderen waardoor je een volle ronde smaak krijgt ondanks dat deze wijn niet op eikenhouten vaten heeft gerijpt. De wat boerse stijl is juist geweldig met gerechten uit Piemonte.

Wijn/spijs

Hammen, vlees met wat vet, gevogelte & eventueel kaassoorten.

Serveren

15° – 18° C.

13,5% alc.