Vigneti Repetto ǀ Piccolo Timorasso ǀ Piemonte ǀ Italie

Vigneti Repetto is opgericht door Gian Paolo Repetto en zijn vrouw Marina.

In eerste instantie niet direct getrokken door de druiventeelt maar wel opgegroeid in de heuvels van Tortona waar de wijngaarden de horizon aanraken is hij gedreven door het verbouwen van druiven op natuurlijke wijze en zo min mogelijk schadelijke stoffen en sulfieten te gebruiken.

Met de geavanceerde technologie en gebruik van moderne apparatuur tot duurzame landbouw te komen.

Bodem

Kalk & klei

Druivenras

Timorasso

Vinificatie

Vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, rijping op de gistcellen.

Proefnotitie

Deze frisse witte wijn is gemaakt van de wat minder bekende Timorasso druif, deze wordt alleen verbouwt in Piëmonte.

De Piccolo Timorasso is gemaakt van in 2010 aangeplante wijngaarden.

De wijngaarden liggen op 280 meter boven zee niveau. De Bodem is van klei & kalk. De druiven zijn hand geplukt en vergisten na de oogst in RVS tanks temperatuur gecontroleerd. De wijn blijft minimaal  7 maanden “sur Lie” rijpen op de gistcellen en krijgt daardoor meer body. De wijn rijpt daarna nog 9   maanden op fles voordat hij op de markt komt. De Piccolo Timorasso is gemaakt van relatief jonge aanplant

Deze wijn kan jong gedronken na dat hij op de markt komt maar kan ook prachtig ouderen waardoor je een volle ronde smaak krijgt ondanks dat deze wijn niet op eikenhouten vaten heeft gerijpt.

Decanteren en niet te koel serveren is een must !

Wijn/spijs

Oesters, schaal & Schelp dieren, gevogelte & eventueel kaassoorten.

Serveren

11° – 144° C.

13,5% alc.